20 Éves a SZEOL -

Tisza volán focisuli

Kérjük személyi jövedelemadójának 1%-ával támogassa közhasznú alapítványunk működését!
Tisza Volán SC Egyesület. Adószám: 19983233-2-06 | SZEOL SC KFT. Adószám: 23175453-2-06

Már óvodásként megfertőződött a focival a szegedi labdarúgás tehetsége

Forrás: SzegedMa

A 116 éves szegedi futball ünnepén vehetett át kitüntetést a SZEGEDma.hu-tól Rádai Gergely. A SZEOL SC tehetsége komolyan veszi a labdarúgást, szeretne minél magasabb szintre eljutni a sporttal.

A Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulója 4 évesen kezdett el fociedzéseket látogatni, a Molnár Tiborné “Csacsa néni” vezette foglalkozásokon pedig azonnal megszerette a sportágat, amelyet azóta is nagy odaadással űz. A 2001-es születésű játékos tavaly 29 mérkőzésen segítette a SZEOL-t az U14-es NB I-ben, egy alkalommal pedig egy korosztállyal feljebb is lehetőséget kapott a bizonyításra. Idén eddig az U15-ös másodosztályban csapata mindhárom meccsét végigjátszotta kezdőként – a szegedi klub “A” jelű együttese három győzelemmel, 22 rúgott és 0 kapott góllal kezdte a bajnokságot. Rádai Gergelyt szeptember 13-án a 116 éves szegedi labdarúgás születésnapi ünnepségén a SZEGEDma.hu, az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalom és az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága “A szegedi labdarúgás jövőjéért” díjjal tüntette ki.

“Örültem a díjnak, bár meglepetésként ért, nem gondoltam volna, hogy rám esik a választás” – fogalmazott portálunknak a fiatal játékos. Hozzátette, “Csacsa néni” mellett Lednitzky Andrásnak, illetve jelenlegi edzőjének, Bóka Ferencnek is szeretne ezúton is köszönetet mondani. Jövőbeli terveiről szólva kifejtette, előbb-utóbb Budapesten folytatná mind iskolai tanulmányait, mind a labdarúgást. Kérdésünkre kitért rá, kedvenc futballistája, egyben a pályán követendő példaképe Isco, a Real Madrid spanyol középpályása.

A szegedi futballista édesapja, Rádai György elárulta, fia iránt akadtak már megkeresések neves fővárosi akadémiáktól, így elképzelhető, hogy Gergely a közeljövőben valamelyik budapesti klubhoz igazol majd. “Az iskola a legfontosabb, ezt mindenképpen le kell szögezni. Persze, nehéz a kettőt összeegyeztetni, de a fiamnak megvan a kellő tehetsége, mi pedig mindenben támogatjuk őt. Azt szeretnénk, ha olyan helyre kerülne, ahol minden adott a megfelelő fejlődéséhez, úgy a tanulmányai terén, mint a fociban” – fogalmazott a szülő.

Vissza
Bajnokság TAO 1%

Fő támogatóink

Támogatóink

Média támogatóink

Edzők