20 Éves a SZEOL -

Tisza volán focisuli

Kérjük személyi jövedelemadójának 1%-ával támogassa közhasznú alapítványunk működését!
Tisza Volán SC Egyesület. Adószám: 19983233-2-06 | SZEOL SC KFT. Adószám: 23175453-2-06

Fábián Adrián

Forrás: SZEGEDma

Született: Szeged, 1997. március 28.,
Hatévesen a Tisza Volán SC-ben, Molnárné Cscsa néni óvodás csoportjában kezdett focizni.
Iskola: Deák Ferenc Gimnázium 9/f osztály
Edzője: Lehota István

Új sorozatunkban hétről hétre bemutatunk a SZEOL SC kötelékeiből egy-egy játékost, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott az utánpótlás-bajnokságok legutóbbi fordulójában.

[001] Az idény tizedik hetében (szűk másfél hete) a SZEOL SC U13-as csapatában a gyulai Grosics Akadémia ellen 4-0-ra megnyert hétvégi bajnoki mérkőzésen Fábián Adriánkiemelkedő teljesítményt nyújtott, és két gólt is lőtt.

- A bajnokság során tapadtatok a listavezető gyulaiakra, a hétvégi fordulóban aztán le is győztétek őket, ráadásul fölényesen. Hogyan értétek el ezt a figyelemre méltó eredményt?

- Az egész csapat nagyon összeszedte magát, én is különös figyelemmel készültem a mérkőzésre. Az első félidőben védekezésben remekül zártunk, és a kontráink veszélyesek voltak, a másodikban pedig előnyünk birtokában már felszabadultan, nyugodtan tudtunk játszani. Ki is maradt még egy-két helyzet…

- A te általad szerzett két gól is kontrából esett?

- Igen, mindkétszer gyors, pontos kiugratást kaptam, melyeket jobb lábbal, jó helyzetkihasználással fejeztem be.

- Több poszton is átlagon felüli teljesítményre vagy képes. Melyik a kedvenced?

- Természetesen ott érzem a legjobban magam, ahol legközelebb vagyok az ellenfél kapujához, mint most, ezen a mérkőzésen is, tehát centerben. De ha az edzőm és a csapatérdek azt kívánja, akkor hátrébb húzódok, irányítok, védekezem, vagy éppen a szélen futok fel.

- Apropó, csapatérdek. Hogy látod, összecsiszolódott a korábban két külön korosztályt alkotó társaság?

- Én belülről úgy érzem, hogy zökkenőmentes volt a ’96-os és ’97-es korosztály összeillesztése. Eddig is ismertük egymást, gyakran egymás mellett edzettünk, a Tisza Volán SC egységes képzési rendszerében fejlődtünk. Lehota Pistabácsi, az edzőnk egyébként is odakoppint, ha valaki ki akar lógni a sorból… Összetartó, baráti társasággá váltunk.

- Milyen futballjövőt képzelsz magadnak?

- Jó a labdakészségem, elfogadható a gyorsaságom, a fizikumomon és a fejjátékomon viszont sokat kell javítanom. Mindent megteszek azért, hogy NB I-es játékossá váljak. Erre akár Szegeden is meglenne az esély, elsősorban akkor, ha nem vándorolnának el a társaim, hűségesebbek lennének az egyesületünkhöz.

- Kedvenc csapat, kedvenc játékos?

- Manchester United és Robin van Persie.

Vissza
Bajnokság TAO 1%

Fő támogatóink

Támogatóink

Média támogatóink

Edzők